Risico Kaartspel

Informatiebeveiliging niet te begrijpen voor je medewerkers?

Wedden van wel na het spelen van dit spel? Het Risico-kaartspel leert op een leuke en voor iedereen te begrijpen manier alles over informatiebeveiliging uit. Denk aan de risico’s, gevolgen en de maatregelen om problemen te voorkomen. Je medewerkers weten na het spelen precies hoe ze veiligheidsproblemen herkennen, voorkomen en oplossen. De veiligheid in je organisatie haalt de highscore.

Vervang de stoffige presentaties door leerzaam vermaak

Wie heeft ze niet gehad: van die gortdroge presentaties waarin dingen worden uitgelegd die niemand snapt. En als ze het niet snappen, interesseert het ze ook niet. Dat is niet de bedoeling, want jij en ik weten: informatiebeveiliging is nog nooit zo belangrijk geweest.

Krik de betrokkenheid van je medewerkers omhoog, leer ze spelenderwijs over de informatiebeveiliging van je bedrijf en zie het aantal problemen kelderen door het Risico-kaartspel te spelen.

Dxfferent - ICT Guide

Het Risico-kaartspel in het kort

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te behalen. Dit doe je door risico’s uit te schakelen. In principe draait het spel om de twee belangrijkste vragen die je moet stellen om je bedrijf digitaal veilig te houden:

  1. Welke bedrijfsmiddelen worden niet door dit risico bedreigd?
  2. Met welke beheersmaatregel(en) wordt dit risico voorkomen?

Het spel winnen is natuurlijk leuk, maar er zit meer achter. Je hebt pas echt gewonnen als iedereen iets heeft geleerd over informatiebeveiliging. Van de risico’s tot gevolgen, van voorkomen tot oplossen.

Dxfferent B.V.
Bataviastraat 5
3531 XA Utrecht

06 - 143 22 140
[email protected]

© Dxfferent 2021 / Conditions / Disclaimer / Privacy / Cookies