ISO Implementatie

Laten we elkaar niet gek maken. Veel ICT dienstverleners denken na over ISO certificeringen omdat dit een eis is van hun klanten en omdat iedereen om hen heen ook bezig is met certificering. Je wilt tenslotte niet achterblijven toch?

Dat gezegd hebbende: De reden hoe ik in contact ben gekomen met ISO is omdat ik een raamwerk zocht om mijn organisatie tegen te meten. Wat zijn blinde vlekken of wat kan er nog beter? Benader ISO zo! De vereisten van de ISO helpen jouw bedrijf nog beter, kwalitatiever en sneller te werken. 100% in control, dat willen we allemaal zijn toch?

ISO zorgeloos behouden?

Met ons Security Officer abonnement staan we onbeperkt klaar voor al je vragen! Als we ons beleid aanpassen omdat het beter kan of omdat er nieuwe eisen komen, zoals de ISO 27001:2022 die in 2023 live is gegaan, krijg je dit ook! En als kers op de taart doen we een jaarlijkse controle audit, helemaal inclusief! Zo weet jij zeker dat je jouw ISO certificering behoud zonder hoofdpijn en stress.

ISO binnen 100 dagen - durf jij het aan?

Je wil ISO snel en goed geregeld hebben, toch? Daarom wil ik, samen met jou, gaan voor m’n zelf opgezette 100-dagen challenge. Tenminste, als je het aandurft. We gaan samen keihard aan de slag om binnen 100 dagen je ISO op orde te krijgen. Door deze pittige deadline te plannen voorkomen we dat je er tegenop blijft kijken en ‘t uit blijft stellen. Daar schiet niemand wat mee op. Durf jij het aan om binnen 100 dagen je ISO te halen?

Security Officer Training

In deze training leggen wij in 18 hoofdstukken met kleine en to the point lessen alles uit wat je nodig hebt als Security Officer + we sluiten het af met een examen die je een strak certificaat geeft zodat je aan Auditoren kunt bewijzen dat je alle ins en outs begrijpt als Security Officer!

Onze klanten

Dxfferent Consulting

Een partner vinden in informatie beveiliging
is net zo moeilijk als het veilig houden van je organisatie

Als gecertificeerd Lead Auditor die zelf verantwoordelijk was voor een groot ICT-bedrijf en iemand die MSP’ers helpt weet ik hoe belangrijk informatiebeveiliging geworden is. 

Sterker nog: je kan echt niet meer zonder. Je klanten verwachten een bepaald informatiebeveiliging niveau van je.

Kan je niet bewijzen dat je dat niveau in huis hebt? Dan gaan ze met iemand anders in zee. Die klanten wil je niet mislopen, dus het is tijd om te doen waar je al een tijdje tegenop kijkt: de benodigde certificeringen halen. Zie je op tegen de lappen tekst en lastige eisen? 

Geen probleem Dxfferent helpt je en maakt het makkelijk voor je! Wij helpen je met het behalen van: ISO27001 /  ISO27701 / ISO9001 & NEN7510.

Wijze lessen in de vorm van een workshop

We kunnen een prachtig document vol theorie over de schutting naar je gooien, maar dat leer je niks van. Je leert wel van theorie in de praktijk toepassen: in de vorm van korte workshops. Helemaal in je eigen tempo. Per workshop bespreken we een onderwerp, en ontdek je alles over dat bepaalde onderwerp.


Dxfferent begeleidt je van begin tot eind. Naast de begeleiding krijg je talloze tools. Denk aan een managementsysteem, templates, voorbeelddocumenten en een managementsysteem dat is gericht op ICT-dienstverlening.


Zo heb je altijd super handige documenten binnen handbereik. ISO wordt een waardevolle toevoeging die ook nog eens prima te onderhouden is na de implementatie.

Dit kan je beknopt verwachten:

  1. Kennismaking, plan van aanpak en alle vereisten dingen informatiebeveiliging uitleggen.
  2. Context- en stakeholder analyse, risico-analyse bespreken, opstellen met het behandelplan.
  3. Informatie beveiliging beleid definitief maken, behandelplan doorlopen.
  4. Interne audit uitvoeren en resultaten van de 
audit bespreken.
  5. Intensief klaarstomen voor het behalen van de certificering.


Gefeliciteerd! 

Je hebt de certificering behaald.

Dxfferent - ICT Guide

Waarom is Dxfferent anders?

Wetteksten lezen en een mooie verhaal typen kunnen veel mensen. Wat het verschil maakt bij ons is dat we door 100% focus op de ICT dienstverleners beleid hebben, kennen en super vaak hebben geïmplementeerd dat we snappen waar je hart sneller van gaat kloppen. 

We snappen hoe ITIL processen werken, we weten wat belangrijk is voor een Managed Service Provider en we snappen ook dat sommige dingen van de norm minder boeiend voor je zijn en andere zaken.

Maar er is meer.....we implementeren alles 100% in jouw operationele processen. We zijn enorm Autotask fan maar hebben dit ook gedaan in Jira, Confluence, Teams, Zammad, Topdesk, AFAS, HCL Notes, Notion en nog veel meer systemen. 

Wij doen dit allemaal voor ICT dienstverleners en bedrijven die veel te maken hebben met ICT. Onze focus is ICT dienstverleners maar zien een verschuiving in onze klanten die een grote afhankelijkheid hebben van ICT en daarom onze expertise graag inzetten. Denk aan ziekenhuizen, softwareontwikkelaars, GGD en nog veel meer. 

Welke certificeringen doen wij? 
ISO 27001: Beschermen van Informatie 
ISO 27701: Beschermen van Privacy (add-on 27001) 
ISO 9001: Borging van kwaliteit (in processen) 
NEN 7510: Beschermen van gezondheidsinformatie

Download onze gratis 10 stappen- informatie beveiliging checklist!

Lees meer over de verschillende Certificeringen

Wat is ISO 27701?

ISO27701 komt uit de ISO27001-familie en gaat over privacy. De Nederlandse afdeling van ISACA Kennisgroep Privacy & GDPR schreef een uitgebreid discussion paper over het waarom van deze norm. 

ISO 9001: de belangrijkste punten in het kort

Dus je wilt je kwaliteitsmanagementsysteem op orde hebben en 
dat kunnen aantonen met een certificering voor ISO 9001? Goed idee! Maar waar begin je?

Verplichte interface voor NEN7510, hoe zit dat?

Met een NEN7510-certificaat weet je zeker dat je managementsysteem voldoet aan alle privacy-eisen die gelden voor het verwerken van gegevens van zorgpatiënten of -dienstverleners

Behaal succesvol je ISO certificering met deze tips!

Een ISO certificaat is een bijzondere mijlpaal voor elke organisatie. Vaak begint het vanuit noodzaak omdat een klant het eist of omdat je bijvoorbeeld mee wilt kunnen doen in een aanbesteding. 

Dxfferent B.V.
Bataviastraat 5
3531 XA Utrecht

+31 (0) 6 143 22 140
[email protected]

© Dxfferent 2023 / Conditions / Privacy