MSP Kennisbank

Stappenplan contracten aanmaken Autotask

Je hebt Autotask en je wilt al je contracten goed inrichten. Hierbij helpen we veel van onze klanten, let wel op dat je past contracten in Autotask gaat inrichten als je alles helder hebt. Inclusief worktypes en Exclusions!

Bepaal wat je wilt verkopen

Voordat je hard aan het werk gaat om Autotask in te richten adviseren we jou om eerst goed na te denken over wat je wilt bereiken. Hoe ziet je Servicecatalogue eruit, wat voor MSP wil je zijn, wat zijn je processen en wat verkoop je allemaal.

Exclusions en worktypes

Wil je helemaal klaar zijn met al het gedoe rondom verkeerd geboekte uren en verkeerd gekozen contracten? Gebruik dan Exclusion Sets in combinatie met slim gekozen worktypes. Belangrijk is om Worktypes te kiezen die overeenkomen met je je diensten, modulair zijn en geen grijze gebieden hebben. Een automatisering houdt namelijk wel in: Het valt wel of net niet in een contract, punt.

Stappenplan contracten aanmaken in Autotask

Dat gezegd hebbende, hierbij een screenshot van het stappenplan wat we voor een klant hebben gemaakt. Helemaal gratis en voor niets zodat je geen stappen vergeet bij het inrichten van contracten in Autotask. Let wel op: Er is veel denkwerk vooraf gegaan voordat we overgegaan zijn naar implementatie, denk hier niet te makkelijk over!

Denk je, dat is een lekker lijstje maar wat moet ik hier precies mee en welke keuzes moet ik maken? Dan raad ik je aan om eens te praten met ons, want dat is ons werk!

Ben je nu helemaal klaar?

Zeker niet. Leuk dat de contracten staan maar nu wil je er ook nog eens voor zorgen dat je mensen makkelijk en snel uren kunnen boeken. Regel daarom slimme formtemplates, voorbeelden, trainingen en nog veel meer.

Daarnaast raden we een aan om supersexy Dashboard te bouwen waarbij je alles kunt zien. Denk aan:

  • Wanneer verlopen mijn contracten
  • Welke Configuration Items moeten verlengd worden
  • Welke klanten verliezen we geld op
  • Welke type diensten verliezen we geld op
  • Waar verdienen we het meeste aan
  • Wie boekt weinig uren
  • Wat is de omzet per Contract Category of type contract
  • Enzovoort
  • Enzovoort

Laat ons jou helpen!

Is dit allemaal gesneden koek voor je, dan heb je onze hulp niet nodig. Maar denk je, misschien is enige hulp handig: We werken 100% resultaatgericht en voor een vast bedrag per maand.